Samen rouwen om verlies

Over de training

Een groep waar ruimte is voor jouw verhaal.

  • Kennismaken
  • Ruimte voor de persoonlijke verhalen
  • Hoe werkt dat, rouwen?
  • Reacties van de mensen om je heen
  • Gevoelens
  • Steun: wat helpt?
  • Afscheid: hoe nu verder?

Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer 130.000 mensen. Dit betekent dat veel mensen te maken krijgen met het overlijden van een dierbare persoon. Iemand die heel belangrijk is voor jou. Bijvoorbeeld een partner, vader, moeder, broer, zus, kind, of goede vriend of vriendin.
Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Er is geen “goed” of “fout”. Rouw is een beetje zoals een vingerafdruk: voor iedereen persoonlijk en voor iedereen weer anders.
Maar hoe gaat dat dan: rouwen? Wat betekent dit voor jou?

Programma

De titel van de groep zegt het al een beetje. Rouwen hoef je niet alleen te doen. Tijdens deze groep willen we uitleg geven over rouw. Ook willen we aandacht geven aan de persoonlijke verhalen van de deelnemers. Wie is er overleden? En hoe is dit gegaan? Hoe reageren de mensen om je heen? Wat (en wie) geeft jou steun, en hoe moet je nu verder? Wij hebben geen kant en klare antwoorden. Want nogmaals, iedereen heeft een eigen verhaal en iedereen rouwt op zijn eigen manier. Maar door het delen van ervaringen en het met elkaar bezig zijn met het onderwerp “rouw” is deze groep mogelijk een steun in de rug.

Voor wie?

Deze rouwgroep is voor volwassenen tussen de 21 - 85 jaar die in de afgelopen periode een dierbare zijn verloren. Voor diegene die wat meer tijd nodig heeft om informatie te verwerken en in groepsverband aan de hand van persoonlijke verhalen en thema's aan de slag wil met het onderwerp rouw & verlies.

Het verlies is in principe minimaal 6 maanden geleden.

Planning

Datums: worden gepland

Tijd: wordt gepland

Locatie: nader te bepalen

Praktische informatie

Bijeenkomsten

Aantal bijeenkomsten: 5.

Kosten: geen

Startdatum: wordt gepland

Is de training vol of staan er geen datums vermeld, dan kom je automatisch op een wachtlijst te staan en houden we je op de hoogte.

Alleen inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel mogen deelnemen aan onze trainingen!

Voor inwoners van de gemeente Maasdriel geldt een uitzondering. Zij kunnen o.v.b. aanmelden, wij vragen toestemming aan de gemeente.

Bestanden

Meld je aan voor de training

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail